7.SınıfOrtaokulSlaytSosyal Bilgiler

Türk İslam Bilginleri Slayt

Bu sayfamızda 7.sınıf Sosyal Bilgiler dersinin on beşinci konusu olan Türk İslam Bilginleri Slayt dosyasını paylaşacağız. Bu slayt 4. Ünite: Zaman İçinde Bilim konuları arasında yer almaktadır. Slaydımızı 7.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı içeriğinden yararlanarak özenle hazırladık. Slaydımızı hazırlarken farklı görsellerden ve şekillerden yararlandık. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çıkmış soruları da slaydımızda yer verdik. Ayrıca slaydımızın sonuna ölçme ve değerlendirme kısmı ekledik. Bu kısımda boşluk doldurma, doğru-yanlış ve çoktan seçmeli sorular yer almaktadır. Slaydımızın toplum boyutu 4,96 mb olup slayt 43 sayfadan oluşmaktadır. Slaydımızı aşağıda yer alan linkten indirebilirsiniz. Yorumlarınızı  bekliyoruz, iyi çalışmalar dilerim.

Slaytta yer alan kazanım: SB.7.4.2. Türk-İslam medeniyetinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını tartışır. Bu slaytla birlikte Türk-İslam medeniyetinde yetişen bilginlerin bilimsel gelişme sürecine katkılarını öğreneceksiniz.

Türk İslam Bilginleri Slayt

 

 

Slaydı indirmek için aşağıdaki görsele tıklayınız. İndir

 

Türk İslam Bilginleri Slayt İçeriği Hakkında Bilgiler

Slaydımız Sosyal Bilgiler dersi 7.sınıf 4. Ünite: Zaman İçinde Bilim içerisinde yer almaktadır. Bu ünitedeki ikinci konu olan Türk-İslam bilginleri içerisinde yer almaktadır. Slaytta yer alan anahtar kavramlar bilgin, otomat ve sibernetiktir. Slaydımızın içeriğinde aşağıdaki konular yer almaktadır;

  • İlk Çağ’da Mezopotamya, Mısır, Çin, Yunan ve Roma medeniyetleri bilimsel gelişmelere öncülük etmiştir. Orta Çağ’da ise Türk-İslam medeniyeti bilimsel gelişme sürecine önemli katkılar yapmıştır. Bu çağda Hz. Muhammed, sözleriyle Müslümanları bilimsel çalışmalar yapmaları için teşvik etmiştir.
  • Türk-İslam medeniyetinde bilimsel gelişmeler Abbasi Devleti döneminde hız kazanmıştır. Bu devlet döneminin sonlarında Beytü’l-Hikme adıyla kurulan akademi daha sonra Darü’l-Hikme olarak adlandırılmaya başlanmıştır. Bu akademi zengin bir kütüphaneye sahipti. Ayrıca her bilim dalı için ayrı ayrı bölümler bulunmaktadır.
  • Büyük Selçuklu Devleti Dönemi’nde 11. yüzyılda Nizamiye Medreselerinin kurulması ile günümüzdeki üniversiteler düzeyinde eğitim veren okullar açılmıştır. Bununla birlikte gözlemevleri, hastaneler, kütüphaneler açılarak bilimsel çalışmalar desteklendi. Bu dönemde çok sayıda bilim insanı yetişmiştir.
  • Slaydımızın devamında Türk-İslam bilginleri ile ilgili önemli bilgiler aktardık. Bu bilgileri aktarırken bilginlerin resimlerine ve çalışmalarına yer verdik. Ayrıca önemli noktaları farklı renkte gösterdik.
  • Slaydımızda; Harezmi, İbn-i Firnas, Farabi, İbn-i Sina, İbn-i Heysem ve Hazini hakkında bilgi verdik. Ayrıca Cezeri,  İbn-Haldun, Ali Kuşçu, Piri Reis ve Katip Çelebi hakkında önemli noktaları aktardık. Bununla birlikte bilginlerle ilgili anekdotlara da yer verdik.
  • Bu bilgilerin yaptığı çalışmaları genel hatları ile aktardık. Ayrıca slaydımızın sonunda konu ile ilgili etkinliklere yer verdik.

Bu sayfamızda 7.sınıf Türk İslam Bilginleri Slayt dosyasını sizlerle paylaştık. Aşağıdaki  yazıya tıklayarak diğer slaytlara ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

7. sınıfa ait tüm slaytlara ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!