OrtaokulSlaytSlaytlarSosyal Bilgiler

İletişim Özgürlüğü Slayt

Bu sayfamızda 7.sınıf Sosyal Bilgiler dersinin dördüncü konusu olan İletişim Özgürlüğü Slayt dosyasını paylaşacağız. Bu slayt 1.Ünite İletişim ve İnsan İlişkileri konuları arasında yer almaktadır. Slaydımızı 7.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı içeriğinden yararlanarak özenle hazırladık. Slaydımızı hazırlarken farklı görsellerden ve şekillerden yararlandık. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çıkmış soruları da slaytımızda yer verdik. Ayrıca slaydımızın sonuna ölçme ve değerlendirme kısmı ekledik. Bu kısımda boşluk doldurma, doğru-yanlış ve çoktan seçmeli sorular yer almaktadır. Slaytımızın toplum boyutu 5,42 mb olup slayt 38 sayfadan oluşmaktadır. Slaydımızı aşağıda yer alan linkten indirebilirsiniz. Yorumlarınızı  bekliyoruz, iyi çalışmalar dilerim.

Slaytta yer alan kazanım: SB.7.1.4. İletişim araçlarından yararlanırken haklarını kullanır ve sorumluluklarını yerine getirir. Bu slaytla birlikte iletişim araçlarından yararlanırken haklarımızı kullanmayı ve sorumluluklarımızı yerine getirmeyi öğreneceğiz.

İletişim Özgürlüğü Slayt

 

 

Slaytı indirmek için aşağıdaki görsele tıklayınız. İndir

 

Online Slayt

 

İletişim Özgürlüğü Slayt İçeriği Hakkında Bilgiler

Slaytımız Sosyal Bilgiler dersi 7.sınıf 1.ünite: İletişim ve İnsan İlişkileri içerisinde yer almaktadır. Bu ünitedeki dördüncü konu olan iletişim özgürlüğü içerisinde yer almaktadır. Slaytta yer alan anahtar kavramlar hak, sansür, tekzip ve kamuoyudur. Slaytımızın içeriğinde aşağıdaki konular yer almaktadır;

  • İnsanların radyo, televizyon, internet, telefon vb. araçlarla bilgi, düşünce ve haberlere ulaşabilmesine kitle iletişim özgürlüğü adı verildiğini aktardık. Bu konuyla ilişkili olan düşünce özgürlüğü, doğru haber alma hakkı, basın hürriyeti, özel hayatın gizliliği ve konut dokunulmazlığını ayrıntılı olarak verdik.
  • Demokratik toplumları diğer toplumlardan ayıran en önemli özelliğin düşünceyi açıklama özgürlüğü olduğunu belirttik. İnsanların yaşadığı çevre, ailesi, aldığı eğitim vb. nedenlerle farklı düşünceleri vardır. Bu düşüncelerini özgürce açıklayan toplumlarda saygı, farklılıklara hoşgörü ve barış ortamı gelişmektedir.
  • İnsanların en önemli haklarından birisi de doğru haber alma hakkıdır. Bu bağlamda herkes doğru bilgi alma hakkını her zaman kullanabilmelidir.
  • Toplum, kitle iletişim araçları sayesinde pek çok olaydan haberdar olmaktadır. Bu araçların en büyük sorumluluklarından biri doğru haber vermektir. Bunun mümkün olması için de basın hürriyetinin olması gerekmektedir.
  • Bir yayın organının yayınlarının bir süreliğine veya tamamen durdurulmasına sansür adı verildiğini aktardık. Ayrıca yapılan yanlış bir habere konu olan kişi ya da kurumun haberin düzeltilmesi için yazdığı yazıya da tekzip adı verildiğini belirttik.
  • Hiç kimsenin ailesine, özel yaşamına, evine ve iletişim özgürlüğüne keyfi bir şekilde müdahale edemez. Ancak yasaların uygun gördüğü hallerde bazı sınırlamalar getirilebilir.
  • Basın yayın ilkelerinden bazılarını aktardık. Bu ilkelerin açıklamalarını vererek konunun pekiştirilmesini sağladık.

Bu sayfamızda 7.sınıf İletişim Özgürlüğü Slayt dosyasını sizlerle paylaştık. Aşağıda kırmızı renkle gösterilen yazıya tıklayarak diğer slaytlara ulaşabilirsiniz. Slaytımızda eksik veya yanlış gördüğünüz yerleri bize bildirebilirsiniz. Biz de en kısa sürede gerekli düzelmeleri yaparak slaytı tekrar siteye yükleriz. İyi çalışmalar dilerim.

7. sınıfa ait tüm slaytlara ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!