7.SınıfOrtaokulSlaytSlaytlarSosyal Bilgiler

Türkiye’nin Üye Olduğu Ekonomik Kuruluşlar Slayt

Bu sayfamızda 7.sınıf Sosyal Bilgiler dersinin yirmi dokuzuncu konusu olan Türkiye’nin Üye Olduğu Ekonomik Kuruluşlar Slayt dosyasını paylaşacağız. Bu slayt 7. Ünite: Ülkeler Arası Köprüler konuları arasında yer almaktadır. Slaydımızı 7.Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı içeriğinden yararlanarak özenle hazırladık. Slaydımızı hazırlarken farklı görsellerden ve şekillerden yararlandık. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan çıkmış soruları da slaydımızda yer verdik. Ayrıca slaydımızın sonuna ölçme ve değerlendirme kısmı ekledik. Bu kısımda boşluk doldurma, doğru-yanlış ve çoktan seçmeli sorular yer almaktadır. Slaydımızın toplum boyutu 2,74 mb olup slayt 25 sayfadan oluşmaktadır. Slaydımızı aşağıda yer alan linkten indirebilirsiniz. Yorumlarınızı  bekliyoruz, iyi çalışmalar dilerim.

Slaytta yer alan kazanım: SB.7.7.2. Türkiye’nin ilişkide olduğu ekonomik bölge ve kuruluşları tanır. Bu slaytla birlikte Türkiye’nin ilişkide olduğu ekonomik bölge ve kuruluşları tanıyacaksınız.
Türkiye'nin Üye Olduğu Ekonomik Kuruluşlar Slayt

 

 

Slaydı indirmek için aşağıdaki görsele tıklayınız. İndir

 

Online Slayt

 

Türkiye’nin Üye Olduğu Ekonomik Kuruluşlar Slayt İçeriği Hakkında Bilgiler

Slaydımız Sosyal Bilgiler dersi 7.sınıf 7. Ünite: Ülkeler Arası Köprüler içerisinde yer almaktadır. Bu ünitedeki ikinci konu olan Türkiye’nin üye olduğu ekonomik kuruluşlar yer almaktadır. Slaytta yer alan anahtar kavramlar ihracat, ithalat ve dış ticarettir. Slaydımızın içeriğinde aşağıdaki konular yer almaktadır;

  • Türkiye, Asya ve Avrupa kıtaları arasında merkezî bir konumdadır. Aynı zamanda Türkiye’nin dünya üzerindeki konumu, bölge devletleri ile ticari ve kültürel faaliyetlerinin gelişmesine de katkı sağlamaktadır. Ülkemiz; ticaretten sanayiye, turizmden ulaşıma birçok alanda bölge ülkeler arasında bir kesişim merkezidir. Görüldüğü gibi ülkemizin coğrafi konumu çok önemli bir noktada yer almaktadır.
  • Bir ülkenin kaynaklarını verimli şekilde değerlendirmesi o ülkenin ekonomisini geliştirir. İhracat oranlarının yüksekliği de dış ticareti güçlendirir. Aynı zamanda ekonomisi güçlü bir ülke, dünya üzerinde daha çok söz sahibi olur. Türkiye, çevresindeki bölge devletlerle ekonomik iş birliği yaparak bölge ekonomisine katkı sağlamaktadır.
  • Karadeniz Ekonomik İş Birliği Örgütünün amacı; üye ülkelerin coğrafi yakınlıklarından ve ekonomilerinin birbirlerini tamamlayıcı özelliklerinden yararlanarak ticari, ekonomik, bilimsel ve teknolojik iş birliğini geliştirmektir. Daha sonra bu örgüte üye olan ülkeleri gösterdik.
  • Ekonomik İş Birliği Teşkilatının amacı; üye ülkelerin kalkınmalarına katkıda bulunmak, bölge içindeki ticareti geliştirmektir. Ayrıca üye ülkeler arasında kültürel ve tarihî bağları da güçlendirmeyi hedeflemektedir.
  • Akdeniz’de iş birliğinin güçlendirilmesini amaçlayan bölgesel bir kuruluştur. Birliğin amacı; sosyal ve kültürel iş birliğinin yanı sıra Akdeniz bölgesinde ortak ekonomik refahı ve bölgesel bütünleşmeyi sağlamaktır. Türkiye, Akdeniz İçin Birlik teşkilatının üyesidir.
  • Gelişen Sekiz Ülkenin amacı; kalkınma yolundaki ülkelerin dünya ekonomisi içindeki konumlarını iyileştirme, ticaret alanında üye ülkelere yeni imkânlar sunmaktır. Ayrıca D-8 ülkelerinin hangileri olduğunu da aktardık. Daha sonra konu ile ilgili farklı etkinliklere yer verdik. Bu sayede derste eksik öğrenmelerin neler olduğunu göreceksiniz.

Bu sayfamızda 7.sınıf Türkiye’nin Üye Olduğu Ekonomik Kuruluşlar Slayt dosyasını sizlerle paylaştık. Aşağıdaki  yazıya tıklayarak diğer slaytlara ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

7. sınıfa ait tüm slaytlara ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!