12. SınıfGünlük PlanLiseMatematik

Sağdan ve Soldan Limit Günlük Plan

Yazımızda ortaöğretim matematik dersi 12. sınıf Sağdan ve Soldan Limit Günlük Plan dosyasını paylaştık. Bu ders planını word formatında sizlere ulaştırıyoruz. Ayrıca bu günlük plan dosyasını kendi okulunuzdaki öğrencilerin durumuna göre düzenleyebilirsiniz. Paylaştığımız bu günlük plan 6 sayfadan oluşmakta olup  1,44 mb boyutundadır. Planla ilgili aşağıda ayrıntılı bilgi verilmiştir. Bu günlük planı aşağıda yer alan linkten indirebilirsiniz. Ayrıca günlük planı hazırladığımız 12.Sınıf Matematik Ders Kitabı dosyasına ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

Kazanım: 12.5.1.1. Bir fonksiyonun bir noktadaki limiti, soldan limit ve sağdan limit kavramlarını açıklar.

Matematik 12.Sınıf Günlük Plan

 

 

Günlük planı indirmek için aşağıdaki görsele tıklayınız. İndir

 

 

Sağdan ve Soldan Limit Günlük Plan

Bu günlük plan 12.Sınıf TÜREV ünitesinde yer almaktadır. Yıllık plana göre 6-10 Ocak 2025 tarihleri arasında 3 ders saatinde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Ders planı içeriği ile ilgili diğer bilgiler şöyledir:

  • Bir Fonksiyonun Bir Noktadaki Limiti ile Soldan ve Sağdan Limit Kavramları konusunu günlük planımızda aktardık. İlk önce Yaklaşım Kavramı konusunu ayrıntılı olarak aktaramaya çalıştık. Daha sonra bu konu ile ilgili örnek soru ve çözümlerine yer verdik. Ardında Limit Kavramı konusunu anlatmaya geçtik Bu konuda da örnek sorulara ve çözümlerine yer verdik.
  • Günlük planımızda konu ile ilgili önemli noktaları aktardık. Örneğin ; bir f(x) fonksiyonunun x = a apsisli noktasında limitinin olması için bu noktadaki sağdan ve soldan limitleri birbirine eşit olmalıdır. Bir f(x) fonksiyonunun x = a apsisli noktasındaki sağdan ve soldan limitleri birbirine eşit değilse fonksiyonun bu noktada limiti yoktur. Bir fonksiyonun bir noktada limiti varsa bu limit tektir.
  • Bir fonksiyonun bir noktada limitinin olması için fonksiyonun o noktada tanımlı olma zorunluluğu yoktur. Bir fonksiyonun bir noktadaki limiti, fonksiyonun o noktadaki değerinden farklı olabilir. Bir fonksiyonun grafiği üzerindeki kopukluk olan noktalara kritik noktalar denir.
  • Planımızın sonunda Augustin Louis Cauchy hakkında bilgi verdik. 1789’da Paris’te doğan Fransız matematikçidir. Bugün Cauchy Teoremi adıyla bilinen teoremi ifade ederek ispatladı. Limit, süreklilik, türev ve integral üzerinde çalışmalar yapmıştır. Bunların hesaplama yöntemleri yine Cauchy tarafından verilmiştir.

Bu yazımızda sizlerle matematik dersi 12.sınıf günlük plan dosyasını paylaştık. Ayrıca matematik dersine ait diğer günlük planlara ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

9.Sınıf Matematik Günlük Planlar

 

10.Sınıf Matematik Günlük Planlar

 

11.Sınıf Matematik Günlük Planlar

 

12.Sınıf Matematik Günlük Planlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!