GenelYıllık Planlar

Ortaokul Yapay Zeka Uygulamaları Yıllık Plan

Bu yazımızda seçmeli Ortaokul Yapay Zeka Uygulamaları Yıllık Plan örneğini paylaşacağız. Bu yıllık planı hazırlarken Talim Terbiye Başkanlığı tarafından yayınlanan Yapay Zeka Uygulamaları Dersi Öğretim Programı dikkate alınmıştır. Yapay Zeka Uygulamaları dersi haftada 2 ders saati okutulmaktadır.  Bu ders 7 ve 8.sınıfta seçilebilmektedir. Ayrıca bu dersi öğrenci iki yıl üst üste seçebilmektedir. Ancak dersin düzeyi bir sonraki yıl değişmektedir. Aşağıdaki linkten bu yıllık planları indirebilirsiniz.

Ortaokul Yapay Zeka Uygulamaları Yıllık Plan

 

 

Yapay Zeka Uygulamaları-I yıllık planı indirmek için tıklayınız.
İndir

 

 

Yapay Zeka Uygulamaları-II yıllık planı indirmek için tıklayınız.
İndir

 

Ortaokul Yapay Zeka Uygulamaları Yıllık Plan Ünite Adı, Kazanım Sayısı, Ders Saati ve Yüzdeleri

Ortaokul Yapay Zeka Uygulamaları Yıllık Plan

 

 

Yapay Zeka Uygulamaları Dersi Öğretim Programının Amaçları

  • Yapay zekâ ile ilgili kavramları, sistemleri ve işlemleri anlamaları
  • Yapay zekâ uygulamalarını amaca uygun ve etkili bir şekilde kullanmaları
  • Yapay zekâ uygulamaları ile çözülebilecek problemler için problem çözme ve algoritmik düşünme becerileri edinmeleri ve geliştirmeleri
  • Uygulama geliştirme sürecinde akıl yürütme aşamalarını takip etmeleri
  • Web kaynaklarını kullanarak yapay zekâ konusunda üst düzey öğrenme fırsatlarını aramaları
  • Yapay zekâ uygulamalarına yönelik algoritma tasarımı yapabilmeleri ve görsel olarak ifade edebilmeleri
  • Yapay zekâ problemlerinin çözümü için uygun programlama yaklaşımını seçerek uygulayabilmeleri
  • Yapay zekâ problemlerinin çözümü için blok tabanlı program geliştirme ortamlarından en az birini kullanabilmeleri
  • Ürün tasarımı ve yönetimi konusunda çalışmalar yürütmeleri
  • Günlük hayatta karşılaşılan sorunların çözümüne ilişkin yenilikçi ve özgün projeler geliştirmeleri
  • Yapay zekâ teknolojilerini etik ilkelere uygun olarak kullanmaları
  • Öğrenme sürecinin bir parçası olarak iş birlikli çalışma becerileri edinmeleri, sosyal ortamlardan faydalanmaları ve öğrendiklerini paylaşmaları
  • Yaşam boyu öğrenme konusunda bilinç kazanmaları

Öğretim Programının Uygulanmasına İlişkin Açıklamalar

Yapay Zekâ Uygulamaları Dersi Öğretim Programı’nda öğrencinin kendi öğrenmesinden sorumlu olduğu, öğretmen ve ders materyali ile etkileşim içinde olduğu, sürece aktif olarak katıldığı, yaparak ve yaşayarak öğrendiği, geliştirdiği örnek uygulamalar üzerinden gerçek yaşama transfer ettiği bir anlayış esas alınmıştır. Bu ders, teori ve uygulamayı birleştiren uygulamalı bir ders olarak aşamalı bir yapıda planlanmıştır. Dersi ilk defa alan bir öğrenci önce birinci düzeyi, sonra ikinci düzeyi okuması gerekir. Ders süresince öğrencilerin günlük hayatta karşılaşılan sorunların çözümüne ilişkin yapay zekâ uygulamaları geliştirmeleri önemlidir. Bununla birlikte ders süresince öğretmenlerin etkileşimli öğretim anlayışına uygun, teorik bilgi vermeleri yanında öğrencilerle uygulama geliştirmeleri ve öğrencilerin farkındalıklarına katkı sağlayacak eğitim ortamları oluşturmaları gerekmektedir.

Bu dersin öncelikle bilişim teknolojileri sınıflarında veya etkileşimli tahta üzerinden uygulamalı bir biçimde yürütülmesi beklenmektedir. Ayrıca derslerin uygulama aşamasında her öğrenciye en az bir uygulama yapabileceği fırsat sunulmalıdır.

Bu dersin argümantasyon, araştırma, sorgulama, proje, iş birliği, probleme dayalı öğrenme vb. yöntemlerle yürütülmesi öngörülmektedir. Keşfetme, sorgulama, argüman oluşturma, farkındalık geliştirme, sorumluluk alma ve ürün tasarlama süreçlerinde öğretmenin öğrencilere rehberlik etmesi beklenmektedir. Ayrıca Program ile öğrencilerin kendilerini ifade etme, birlikte çalışma, iletişim kurma, üretkenlik ve lider olma gibi becerileri kazanmaları hedeflenmektedir.

Bu dersi alan öğrencilerin çevreye karşı duyarlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlamak için dersin işlenişinde çeşitli yöntem ve tekniklerin kullanılması öğrencilerin derse olan ilgisini artıracaktır. Bu bağlamda kazanımların ele alınması sırasında konuya uygun örnekler oluşturmak faydalı olacaktır. Ayrıca günlük hayatta karşılaşılan sorunlara çözüm üretecek uygulamalara yer verilmesi uygun olacaktır.

Sevgili takipçilerimiz bu sayfamızda Ortaokul Yapay Zeka Uygulamaları Yıllık Plan örneğini paylaştık. Aşağıda kırmızı ve büyük punto ile gösterilen linkten diğer tüm derslerin yıllık planlarına ulaşabilirsiniz.

Tüm derslerin yıllık planlarına ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!