9.SınıfGünlük PlanLiseMatematik

Üçgenlerde Eşlik ve Benzerlik Günlük Plan

Yazımızda ortaöğretim matematik dersi 9. sınıf Üçgenlerde Eşlik ve Benzerlik Günlük Plan dosyasını paylaştık. Bu ders planını word formatında sizlere ulaştırıyoruz. Ayrıca bu günlük plan dosyasını kendi okulunuzdaki öğrencilerin durumuna göre düzenleyebilirsiniz. Bu günlük planda toplam 3 adet word dosyası yer almaktadır. Planla ilgili aşağıda ayrıntılı bilgi verilmiştir. Bu günlük planı aşağıda yer alan linkten indirebilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

Kazanım: 9.4.2.1. İki üçgenin eş olması için gerekli olan asgari koşulları değerlendirir.
Kazanım: 9.4.2.2. İki üçgenin benzer olması için gerekli olan asgari koşulları değerlendirir.
Kazanım: 9.4.2.3. Üçgenin bir kenarına paralel ve diğer iki kenarı kesecek şekilde çizilen doğrunun ayırdığı doğru parçaları arasındaki ilişkiyi kurar.

Matematik 9.Sınıf Günlük Plan

 

İki Üçgenin Eş Olması için Gereken Asgari Koşullar Günlük Plan İndir

 

 

 

İki Üçgenin Benzer Olması için Gerekli Olan Asgari Koşullar Günlük Plan İndir

 

 

 

Üçgenin Bir Kenarına Paralel ve Diğer İki Kenarı Kesecek Şekilde Çizilen Doğrunun Ayırdığı Doğru Parçaları Günlük Plan İndir

 

Üçgenlerde Eşlik ve Benzerlik Günlük Plan İçeriği Hakkında Bilgiler

Bu günlük plan 9.Sınıf Üçgenler öğrenme alanında yer almaktadır. Yıllık plana göre 11 – 22 Mart 2023 tarihleri arasında toplam 12 ders saatinde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Ders planı içeriği ile ilgili diğer bilgiler şöyledir:

  • İki üçgenin karşılıklı ikişer kenarı ve bu kenarları dahil eden karşılıklı açıları eş ise bu üçgenlere eş üçgenler denir. Karşılıklı iki kenarı ve bu iki kenarın oluşturduğu açıları eşit olan üçgenler eştir. Karşılıklı olarak ikişer açısının ölçüsü eşit ve eşit açılar arasındaki kenar uzunlukları da aynı olan üçgenler eştir.
  • Kenarları arasındaki bire bir eşleme ile karşılıklı kenarları eş olan üçgenlere eş üçgenler denir. Bu eşlik Kenar – Kenar – Kenar eşliği olarak isimlendirilir.
  • Karşılıklı köşeleri arasında yapılan bire bir eşlemede karşılıklı kenar uzunlukları orantılı ve karşılıklı açıların ölçüleri eşit olan üçgenlere benzer üçgenler denir. Ayrıca benzerlik oranı kavramının tanımını da aktardık.
  • Karşılıklı iki kenar uzunluğu orantılı ve bu kenarların oluşturduğu açıların ölçüleri eşit olan üçgenler benzer olur. Bu benzerliğe Kenar – Açı – Kenar benzerlik kuralı denir. Ayrıca iki üçgen arasındaki bire bir eşlemede karşılıklı ikişer açının ölçüleri eşit ise bu üçgenlere benzerdir denir. Bu benzerliğe Açı – Açı benzerlik kuralı denir.
  • Köşeleri arasında yapılan bire bir eşlemede karşılıklı kenar uzunlukları orantılı olan üçgenler benzer olur. Bu benzerliğe Kenar – Kenar – Kenar benzerlik kuralı denir. Ayrıca benzer üçgenlerin karşılıklı yardımcı elemanları da aynı benzerlik oranına sahip olduğunu vurguladık. Benzer üçgenlerin çevreleri oranı benzerlik oranına eşittir. Bununla birlikte Temel Orantı Teoremi ve Thales Teoremi hakkında ayrıntılı bilgi aktardık.

Bu yazımızda sizlerle matematik dersi 9.sınıf Üçgenlerde Eşlik ve Benzerlik Günlük Plan dosyasını paylaştık. Ayrıca matematik dersi 9.sınıf diğer günlük planlara ulaşmak için aşağıda yer alan linke tıklayınız.

Matematik Dersi 9.Sınıf Günlük Planlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!