12. SınıfGünlük PlanLiseMatematik

Temel Dönüşümlerin Bileşkeleri Günlük Plan

Yazımızda ortaöğretim matematik dersi 12. sınıf Temel Dönüşümlerin Bileşkeleri Günlük Plan dosyasını paylaştık. Bu ders planını word formatında sizlere ulaştırıyoruz. Ayrıca bu günlük plan dosyasını kendi okulunuzdaki öğrencilerin durumuna göre düzenleyebilirsiniz. Paylaştığımız bu günlük plan 6 sayfadan oluşmakta olup  1,46 mb boyutundadır. Planla ilgili aşağıda ayrıntılı bilgi verilmiştir. Bu günlük planı aşağıda yer alan linkten indirebilirsiniz. Ayrıca günlük planı hazırladığımız 12.Sınıf Matematik Ders Kitabı dosyasına ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.

Kazanım: 12.4.1.2. Temel dönüşümler ve bileşkeleriyle ilgili problem çözer.

Matematik 12.Sınıf Günlük Plan

 

 

Günlük planı indirmek için aşağıdaki görsele tıklayınız. İndir

 

 

Temel Dönüşümlerin Bileşkeleri Günlük Plan

Bu günlük plan 12.Sınıf DÖNÜŞÜMLER ünitesinde yer almaktadır. Yıllık plana göre 23-27 Aralık 2024 tarihleri arasında 6 ders saatinde kullanılmak üzere hazırlanmıştır. Ders planı içeriği ile ilgili diğer bilgiler şöyledir:

  • Günlük planımızda Temel Dönüşümlerin Bileşkeleri ve Bu Bileşkeleri İçeren Uygulamalar konusunu aktardık. Öteleme ve dönme dönüşümünün birlikte uygulandığı dönüşümlere ötelemeli dönme dönüşümü denir. Ötelemeli dönme dönüşümleri uygulanan şekillerde herhangi iki nokta arasındaki uzaklık değişmez ve şekillerin üzerindeki açıların ölçüleri de aynı kalır.
  • Ders planımızın devamında Ötelemeli Simetri Dönüşümü konusuna geçtik. Öteleme ve simetri dönüşümlerinin birlikte uygulandığı dönüşümlere ötelemeli simetri dönüşümü denir. Ötelemeli simetri dönüşümleri uygulanan şekillerde uzaklıklar değişmez. Şeklin üzerindeki açıların yönleri değişir.
  • Planımızın sonlarına doğru Doğada ve Mimari Eserlerde Dönüşümler
    Simetri, dönme ve öteleme kavramlarını daha iyi algılamak için çevreye bakmak yeterlidir. Doğada, mimaride kısacası gerçek hayatın her alanında simetri örnekleriyle karşılaşılmaktadır. Bir kelebeğin kanatlarına bakıldığında üzerindeki şekillerin simetrik olduğu görülür. Durgun bir göl kenarında karşı kıyının yansımasında simetri gözlemleyebilirsiniz. Simetri, dönme ve öteleme mimarinin de vazgeçilmez unsurlarından biridir. Çağlar boyu mimarlar binaların yapımında ve süslemesinde bu kavramlardan yararlanmıştır. Özellikle süsleme alanında halı, kilim, çini, el işleri vb. sanatlarda simetri, öteleme ve dönme örnekleriyle sıkça karşılaşılmaktadır.

Bu yazımızda sizlerle matematik dersi 12.sınıf günlük plan dosyasını paylaştık. Ayrıca matematik dersine ait diğer günlük planlara ulaşmak için aşağıdaki linklere tıklayınız.

9.Sınıf Matematik Günlük Planlar

 

10.Sınıf Matematik Günlük Planlar

 

11.Sınıf Matematik Günlük Planlar

 

12.Sınıf Matematik Günlük Planlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!