Hareket Türleri Günlük Plan
Yazımızda ortaöğretim fizik dersi 9. sınıf Hareket Türleri Günlük Plan dosyasını paylaştık. Bu ders planını word formatında sizlere ulaştırıyoruz. Ayrıca bu günlük plan dosyasını kendi okulunuzdaki öğrencilerin durumuna göre düzenleyebilirsiniz. Paylaştığımız bu günlük plan 4 sayfadan oluşmakta olup 949 kb boyutundadır. Planla ilgili aşağıda ayrıntılı bilgi verilmiştir. Bu günlük planı aşağıda yer alan linkten indirebilirsiniz. Ayrıca günlük planı hazırladığımız 9.Sınıf Fizik Ders Kitabı dosyasına ulaşabilirsiniz. İyi çalışmalar dilerim.
Öğrenme Çıktısı: FİZ.9.2.7. Hareket türlerini sınıflandırabilme
Süreç Bileşenleri
- Hareket türlerinin niteliklerini belirler.
- Hareket türlerini ortak özelliklerine göre gruplandırır.
- Hareket türlerine göre oluşturduğu grupları adlandırır.
Günlük planı indirmek için aşağıdaki görsele tıklayınız.
Hareket Türleri Günlük Plan
Bu günlük plan 9.sınıf fizik dersi KUVVET ve HAREKET ünitesinde yer almaktadır. Yıllık plana göre 23 Aralık 2024 – 3 Ocak 2025 tarihleri arasında 4 ders saatinde kullanmak üzere hazırladık. Ders planı içeriği ile ilgili diğer bilgiler şöyledir:
- Bir cisim, seçilen referans noktasına göre zamanla yer değiştiriyorsa “Cisim hareket ediyor.” denir. Cisimlerin yaptığı hareket türü referans noktasına göre belirlenir. Doğada ve günlük hayatta gerçekleşen hareketlerle ilgili hesaplamalar için hareketin türünü belirlemek oldukça önemlidir. Örneğin balkondan düşen saksının hareketi ile Güneş’in etrafında belli yörüngelerde dolanan gezegenlerin hareketi birbirinden farklıdır. Bu hareketler analiz edilirken hareket türüne ait tanımlamalar ve hesaplama yöntemleri kullanılır.
- İstasyondaki bir tren harekete geçtiğinde trenin tüm parçaları, istasyona göre belirli bir doğrultu ve yönde ilerleme hareketi yapar. Cismi oluşturan parçaların birlikte ve aynı yönde hareket etmesine öteleme hareketi denir.
- Çalışırken ısınan bilgisayar işlemcisinden sıcak havayı uzaklaştıran fanın pervanesinin üzerindeki her nokta, fanın merkezinden geçen mil çevresinde ve merkeze uzaklıkları değişmeden döner. Cismin sabit bir nokta etrafında çember çizerek yaptığı harekete dönme hareketi denir.
- Gitarın gerilmiş tellerine vurulduğunda tel, bir denge noktası etrafında gidip gelme hareketi yapar. Referans noktası olarak bir denge konumu alındığında bu denge konumundan geçerek oluşan gidip gelme hareketine titreşim hareketi denir.
Bu yazımızda sizlerle fizik dersi 9.sınıf günlük plan dosyasını paylaştık. Ancak günlük planı indirmede sorun yaşarsanız bize yorum kısmından ulaşabilirsiniz. Böylece hatalı yerleri tamamlamamıza yardımcı olursunuz. Aşağıdaki linkten diğer günlük planlara ulaşabilirsiniz.