LiseMatematikYazılı Soruları

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı 2024-2025

Dersicerik.com olarak sizler için yeni içerikler hazırlamaya devam ediyoruz. Bu serimizde farklı derslere ait yazılı sorularını ve cevap anahtarını word formatında paylaşıyoruz. Bu yazımızda 9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı soruları ve cevap anahtarı yer almaktadır. Yazılıda toplam 10 tane soru yer almaktadır. Yazılı birinci tema olan Sayılar konularının hepsini kapsamaktadır. Aşağıdaki linkten yazılı sorularına ulaşabilirsiniz. Yazılıda hatalı gördüğünüz soruları bize bildirirseniz en kısa sürede düzeltme yapılacaktır. Faydalı olması temennisiyle iyi çalışmalar dilerim.

Yazılıda Yer Alan Öğrenme Çıktıları:

  • 9.1.1. Gerçek sayıların üslü ve köklü gösterimleriyle yapılan işlemlere dair muhakeme yapabilme
  • 9.1.2. Gerçek sayı aralıklarının gösteriminde ve aralıklarla ilgili işlemlerde küme sembol ve işlemlerinden yararlanabilme
  • 9.1.3. Farklı sayı kümelerinin özellikleri hakkında muhakeme yapabilme
  • 9.1.4. Gerçek sayıların işlem özelliklerini cebirsel olarak ifade etmede analojik akıl yürütebilme

 

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı

 

 

Aşağıdaki indirmek için tıkla yazan görselden yazılı sorularını indirebilirsiniz.İndir

 

 

Cevap anahtarına ulaşmak için tıklayınız.İndir

 

 

9.Sınıf Matematik 1.Dönem 1.Yazılı Soruları Konuları

1.ÜNİTE: SAYILAR

  • Gerçek sayıların üslü ve köklü gösterimleri ile yapılan işlemler
  • Gerçek sayı aralıklarının gösteriminde ve aralıklarla ilgili işlemlerde küme sembol ve işlemleri
  • Sayı kümelerinin özellikleri
  • Gerçek sayıların işlem özellikleri

Şimdi sizlere yazılıda yer alan konularla ilgili kısa bir bilgilendirme yapacağız. Gerçek sayıların üslü ve köklü gösterimleri, matematikte ve gerçek yaşamda birçok alanda kullanılmaktadır. Üslü gösterimler çok büyük ve çok küçük sayılarla yapılan işlemlerde kolaylık sağlamaktadır. Köklü gösterimler fizik, mühendislik, astronomi ve ekonomi gibi alanlarda yapılan hesaplamalarda kullanılmaktadır.

a sıfırdan farklı gerçek sayı, n pozitif tam sayı olmak üzere an ifadesine üslü gösterim denir. Bu gösterimde a sayısı taban, n sayısı üs veya kuvvet olarak isimlendirilir.

Doğal sayılar, tam sayılar, çift tam sayılar, 3’ün katı olan doğal sayılar, rasyonel sayılar gibi sayı kümeleri ortak özellik veya listeleme yöntemi ile gösterilebilir. Sayı kümelerini oluşturan her bir sayıya o kümenin elemanı denir.

Üzerinde işlem yapılan kümelere ait tüm elemanları kapsayan kümeye evrensel küme denir. Gerçek sayılar kümesi; doğal sayılar, tam sayılar, rasyonel sayılar ve irrasyonel sayıları kapsayan en geniş kümedir. Gerçek sayılar kümesi, evrensel küme olarak ifade edilir. Bir A kümesinin elemanı olmayıp evrensel kümeye ait olan elemanların oluşturduğu küme, Al ile ifade edilir; “A kümesinin tümleyeni” biçiminde okunur. Burada kullanılan A“ ‘ ” sembolü, “tümleme” anlamına gelir.

Bu sayfamızda Matematik Dersi Yazılı Sorularını ve Cevap Anahtarını paylaştık. Gelecek yazılarımızda görüşmek dileğiyle iyi çalışmalar dilerim.

Tüm derslerin yazılı sorularına ve  cevap anahtarına ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!