11.Sınıf Temel Matematik 1.Dönem 1.Yazılı
Dersicerik.com olarak sizler için yeni içerikler hazırlamaya devam ediyoruz. Bu serimizde farklı derslere ait yazılı sorularını ve cevap anahtarını word formatında paylaşıyoruz. Bu yazımızda 11.Sınıf Temel Matematik 1.Dönem 1.Yazılı soruları ve cevap anahtarı yer almaktadır. Yazılıda toplam 10 tane soru yer almaktadır. Yazılı birinci ünite Sayılar konularının hepsini kapsamaktadır. Aşağıdaki linkten yazılı sorularına ulaşabilirsiniz. Yazılıda hatalı gördüğünüz soruları bize bildirirseniz en kısa sürede düzeltme yapılacaktır. Faydalı olması temennisiyle iyi çalışmalar dilerim.
Yazılıda Yer Alan Kazanımlar:
- TD.11.1.1.1. Sayı kümelerini birbiriyle ilişkilendirir.
- TD.11.1.1.2. Doğal sayıların çözümlenmesi ile ilgili problemler çözer.
- TD.11.1.1.3. Eşit miktarda artarak devam eden sınırlı sayıdaki doğal sayıların toplamını bulur.
- TD.11.1.2.1. Tam sayılarda bölünebilme kurallarıyla ilgili işlemler yapar.
- TD.11.1.2.2. Bir tamsayının pozitif tamsayı bölenlerinin sayısını bulur.
Aşağıdaki indirmek için tıkla yazan görselden yazılı sorularını indirebilirsiniz.
11.Sınıf Temel Matematik 1.Dönem 1.Yazılı Soruları Konuları
1.ÜNİTE: SAYILAR
- Sayı Kümeleri
- Sayıların Çözümlenmesi
- Eşit Miktarda Artarak Devam Eden Sınırlı Sayıdaki
- Doğal Sayıların Toplamı
- BÖLÜNEBİLME
- Bölünebilme Kuralları
- Bir Tam Sayının Asal Çarpanları ve Pozitif Tam Sayı
- Bölenlerinin Sayısı
Şimdi sizlere yazılıda yer alan konularla ilgili kısa bir bilgilendirme yapacağız. Bir doğal sayıyı oluşturan rakamların her birinin, o sayının içindeki konumuna basamak denir. Rakamların sayıda bulunduğu basamağa göre aldığı değere de basamak değeri denir. Basamak değerlerinin toplamı o sayının çözümlenmesidir.
Birler basamağındaki rakamının sayı değeri çift ( 0, 2, 4, 6, 8 ) olan tam sayılar 2 ile bölünebilir. Tek tam sayıların 2 ile bölümünden kalan 1’dir. Rakamlarının sayı değerleri toplamı 3’ün katı olan tam sayılar 3 ile bölünebilir. Bir sayının 3 ile bölümünden kalan ise rakamlarının sayı değerleri toplamının 3 ile bölümünden kalana eşittir.
Bir tam sayının onlar ve birler basamağındaki rakamların ikisi de sıfırsa veya sayının son iki basamağını oluşturan sayı 4 ile bölünebiliyorsa bu sayı 4 ile bölünebilmektedir. Birler basamağındaki rakamı 0 veya 5 olan tam sayılar, 5 ile bölünebilmektedir. Bir tam sayının birler, onlar ve yüzler basamağındaki rakamların üçü de sıfırsa veya sayının son üç basamağını oluşturan sayı 8 ile bölünebiliyorsa verilen sayı 8 ile bölünebilir.
Bu sayfamızda Matematik Dersi Yazılı Sorularını ve Cevap Anahtarını paylaştık. Gelecek yazılarımızda görüşmek dileğiyle iyi çalışmalar dilerim.
Tüm derslerin yazılı sorularına ve cevap anahtarına ulaşmak için tıklayınız.