LiseMatematikYazılı Soruları

11.Sınıf Temel Matematik 1.Dönem 2.Yazılı

Dersicerik.com olarak sizler için yeni içerikler hazırlamaya devam ediyoruz. Bu serimizde farklı derslere ait yazılı sorularını ve cevap anahtarını word formatında paylaşıyoruz. Bu yazımızda 11.Sınıf Temel Matematik 1.Dönem 2.Yazılı soruları ve cevap anahtarı yer almaktadır. Yazılıda toplam 10 tane soru yer almaktadır. Yazılı ikinci ünite Üçgenler konularının hepsini kapsamaktadır. Aşağıdaki linkten yazılı sorularına ulaşabilirsiniz. Yazılıda hatalı gördüğünüz soruları bize bildirirseniz en kısa sürede düzeltme yapılacaktır. Faydalı olması temennisiyle iyi çalışmalar dilerim.

Yazılıda Yer Alan Kazanımlar:

  • TD.11.2.1.1. Dik üçgenlerle ilgili problemler çözer.
  • TD.11.2.1.2. Dik üçgende trigonometrik oranlarla ilgili problemler çözer.
  • TD.11.2.1.3. Üçgenlerin benzerliğiyle ilgili problemler çözer.

11.Sınıf Temel Matematik 1.Dönem 2.Yazılı

 

 

Aşağıdaki indirmek için tıkla yazan görselden yazılı sorularını indirebilirsiniz.İndir

 

 

 

11.Sınıf Temel Matematik 1.Dönem 2.Yazılı Soruları Konuları

2.ÜNİTE: ÜÇGENLER

  • DİK ÜÇGEN
  • Dik Üçgenlerle İlgili Problemler
  • Dik Üçgende Trigonometrik Oranlar
  • Üçgende Benzerlik Problemleri

Şimdi sizlere yazılıda yer alan konularla ilgili kısa bir bilgilendirme yapacağız. Bazı özel dik üçgenlerde kenar uzunlukları Pisagor teoremi kullanılmadan da bulunabilir. Bu özel dik üçgenlerden en çok kullanılanları,3 – 4 – 5 ve katları ( 6 – 8 – 10, 9 – 12 – 15 … gibi. ). 5 – 12 – 13 ve katları ( 10 – 24 – 26 … gibi.) 7 – 24 – 25 ve katları, 8 – 15 – 17 ve katlarıdır. Bunlar gibi Pisagor teoremini sağlayan pozitif tam sayı üçlülerine Pisagor üçlüleri denir.

Bir dik üçgenin açıları ile kenar uzunlukları arasındaki ilişkiler trigonometrik oranlar biçiminde ifade edilmektedir. Bir dik üçgende yapılacak trigonometrik hesaplamalarda eğer hipotenüs uzunluğu verilmiş ya da soruluyorsa sinüs ya da kosinüs; dik kenar uzunluklarından biri verilmiş, diğeri soruluyorsa da tanjant ya da kontanjant kullanılır. İki üçgen arasında yapılan bire bir eşlemede, iki üçgenin karşılıklı kenar uzunlukları orantılı ve bu orantılı kenarlar arasındaki açıların ölçüsü eşit ise bu iki üçgen benzerdir. Bu benzerliğe Kenar – Açı – Kenar (K.A.K.) benzerliği denir.

Bu sayfamızda Matematik Dersi Yazılı Sorularını ve Cevap Anahtarını paylaştık. Gelecek yazılarımızda görüşmek dileğiyle iyi çalışmalar dilerim.

Tüm derslerin yazılı sorularına ve  cevap anahtarına ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!