Türk Sosyal Hayatında Aile 2.Dönem 1.Yazılı
Dersicerik.com olarak sizler için yeni içerikler hazırlamaya devam ediyoruz. Bu serimizde farklı derslere ait yazılı sorularını ve cevap anahtarını word formatında paylaşıyoruz. Bu yazımızda Türk Sosyal Hayatında Aile 2.Dönem 1.Yazılı sorularını ve cevap anahtarı yer almaktadır. Yazılıda toplam 10 tane soru yer almaktadır. Örnek yazılımızı Türk Sosyal Hayatında Aile Ders Kitabı Pdf dosyasına dikkate alarak hazırladık. Aşağıdaki linklerden yazılı sorularına ve cevap anahtarına ulaşabilirsiniz. Yazılıda hatalı gördüğünüz soruları bize bildirirseniz en kısa sürede düzeltme yapılacaktır. Faydalı olması temennisiyle iyi çalışmalar dilerim.
Aşağıdaki indirmek için tıkla yazan görselden yazılı sorularını indirebilirsiniz.
Cevap anahtarı için aşağıdaki görsele tıklayınız.
Türk Sosyal Hayatında Aile 2.Dönem 1.Yazılı Konuları
Yazılı sorularımız ikinci ve üçüncü ünitenin birçok konusunu kapsamaktadır. Aşağıda liste halinde yazılıda yer alan konu başlıkları yer almaktadır. Ayrıca bu konuların birçoğundan soru sormaya çalıştık. Özellikle yazılının kapsam geçerliliğinin yüksek olmasına özen gösterdik.
2.ÜNİTE: TARİHSEL SÜREÇTE TÜRK AİLE YAPISI
- Geçiş Dönemi’nin Beş Büyük Eserinde Türk Aile Yapısı
- Selçuklu ve Osmanlı Dönemlerinde Türk Aile Yapısı
- Batılılaşma Hareketinin Türk Aile Yapısına Etkileri
- Batılılaşma Dönemi’ndeki Hukuki Düzenlemelerin Türk Aile Yapısına Etkileri
- Batılılaşma Dönemi’ndeki Edebî Eserlerde Türk Aile Yapısı
- Cumhuriyet Dönemi’nde Türk Aile Yapısı
- Cumhuriyet Dönemi’ndeki Hukuki Düzenlemelerin Türk Aile Yapısına Etkileri
- Atatürk’ün Aile Kurumuna ve Türk Kadınına Verdiği Önem
3.ÜNİTE: TÜRK AİLE YAPISINDAKİ DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM
- Modernleşme, Kentleşme ve Göç Sürecinin Türk Aile Yapısı Üzerindeki Etkileri
- Modern Dünyada Değer Algısında Yaşanan Değişimin Aile Yapısı Üzerindeki Etkileri
- Millî Kültürün Aktarıcısı Olması Bakımından Türk Ailesi
- Aile Bireylerinin Sorumlulukları
- Ebeveyn Tutumlarının Çocuklar Üzerindeki Etkileri
Neslin devamını sağlayan unsur olmaları sebebiyle Dede Korkut Hikâyeleri’nde çocuğa büyük değer verildiği görülür. Çocuksuz aileler çocuk sahibi olabilmek için hayır hasenat yapmakta ve geniş katılımlı şölenler düzenlemektedirler. Ziyafete katılanlar hep birlikte dua etmekte ve ev sahiplerine bir çocuk bağışlaması için Allah’a (cc) yalvarmaktadırlar. Örneğin bir çocuğu olmasını çok arzulayan Dirse Han’a eşi tavsiyelerde bulunmuştur.
Çalışan kadınların ekonomik olarak aile bütçesine katkı sağlaması, çocukların eğitim, sağlık gibi hizmetlerden daha iyi yararlanmalarını sağlamıştır. Kadınların ekonomik olarak daha fazla aile bütçesine katkı sağlaması, aile içindeki güç dinamiklerini etkilemiş ve kadınların karar alma süreçlerinde daha fazla söz sahibi olmalarına olanak tanımıştır. Kadın, çalışma hayatına girerek bağımsız ve üretken bir konuma gelmiştir.
Bu sayfamızda Türk Sosyal Hayatında Aile yazılı sorularını ve cevap anahtarını paylaştık. Gelecek yazılarımızda görüşmek dileğiyle iyi çalışmalar dilerim.
Tüm derslerin yazılı sorularına ve cevap anahtarına ulaşmak için tıklayınız.