GenelYazılı Soruları

Girişimcilik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı 2024-2025

Dersicerik.com olarak sizler için yeni içerikler hazırlamaya devam ediyoruz. Bu serimizde farklı derslere ait yazılı sorularını ve cevap anahtarını word formatında paylaşıyoruz. Bu yazımızda Girişimcilik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı soruları ve cevap anahtarı yer almaktadır. Yazılıda toplam 10 tane açık uçlu yani klasik soru yer almaktadır. Yazılı birinci ünite olan Girişimcilik ve Girişimciliğin Önemi konularının bir çoğunu kapsamaktadır. Aşağıdaki linklerden yazılı sorularına ve cevap anahtarına ulaşabilirsiniz. Yazılıda hatalı gördüğünüz soruları bize bildirirseniz en kısa sürede düzeltme yapılacaktır. Faydalı olması temennisiyle iyi çalışmalar dilerim.

Yazılıda Yer Alan Kazanımlar:

  • 1.1. Girişimcilikle ilgili temel kavramları açıklar.
  • 1.2. Girişimciliğin ekonomi ile ilişkisini yorumlar.
  • 1.3. Girişimciliğin çeşitlerini sınıflandırır.
  • 1.4. Girişimcilikte yaratıcılık ve fırsatlardan yararlanmanın önemini belirtir.
  • 1.5. Girişimcilikte ihtiyaç duyulan üretim faktörlerini açıklar.
  • 1.6. Üretim faktörlerinin ve diğer kaynakların girişimcilik için önemini değerlendirir.
  • 1.7. Girişimciliği teşvik eden çevresel faktörlerin girişimciliğe etkilerini yorumlar.

 

Girişimcilik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı

 

Aşağıdaki indirmek için tıkla yazan görselden yazılı sorularını indirebilirsiniz.İndir

 

 

Cevap anahtarı için aşağıdaki görsele tıklayınız.İndir

 

 

Girişimcilik Dersi 1.Dönem 1.Yazılı Soruları Konuları

  • A) Ekonomi Hakkında Genel Bilgiler
  • B) Girişimciliğin Tanımı
  • C) Girişimcilikle İlgili Bazı Temel Kavramlar
  • Ç) Girişimcilik Türleri
  • D) Girişimcilik İçin Gerekli Kaynaklar
  • E) Girişimciliği Teşvik Eden Faktörler

Şimdi sizlere yazılıda yer alan konularla ilgili kısa bir bilgilendirme yapacağız. Ekonomi ile ilişkili temel kavramlar; ihtiyaç, arz, talep, fayda, fiyat, piyasa, mal, hizmet vb. olarak sıralanabilir. İhtiyaç; yokluk hissiyle belirip karşılanma isteği uyandıran, karşılanamadığında sıkıntı veren, karşılandığında tatmin hissi veren ekonomik ve biyolojik bir olaydır. Üreticilerin ürettiği mal veya hizmetlerin belirli bir fiyat karşılığında müşteriye sunmasına arz, tüketicilerin bedelini ödemek şartıyla mal veya hizmetlere sahip olma isteğine talep denir. Fayda, mal veya hizmetlerin ihtiyaçları karşılama özelliğidir. İhtiyaçların karşılanma bedeli fiyattır ve tüm bunlar piyasayı oluşturur. İnsanların ihtiyaçlarını gidermeye yarayan somut varlıklara mal; Maddi olmayan ancak insanlara fayda sağlayan ekonomik faaliyetlere hizmet denir.

Girişimcilik, pazardaki fırsatları değerlendirebilecek görüş açısına sahip olma, kâr edecek biçimde kaynakları organize etmedir. Aynı zamanda yeni bir fikir veya buluşun ya da mevcut olan bir mal veya hizmetin tasarım, fiyat, kalite vb. bakımından kâr elde edilecek biçimde pazara sunulmasıdır.

İnovasyon (Yenileşme): Yeni veya iyileştirilmiş ürün, hizmet veya üretim yöntemi geliştirmek ve bunu ticari gelir elde edecek hâle getirmek için yürütülen tüm süreçleri kapsar. İnovasyon ya radikal fikirler sonucu daha önce denenmemiş ve geliştirilmiş ürün veya üretim yöntemlerinin ortaya çıkarıldığı büyük atılımlarla oluşur ya da adım adım yapılan bir dizi geliştirme ve iyileştirme faaliyetini içeren çalışmaların bir sonucu olarak ortaya çıkar. Ancak inovasyon icat değildir. Çünkü inavosyon icatların sonuçlarından yararlanarak ekonomik getirisi olan, henüz yapılmamış, bilinmeyen yeni bir şey yapmaktır.

Bu sayfamızda Girişimcilik Dersi Yazılı Sorularını ve Cevap Anahtarını paylaştık. Gelecek yazılarımızda görüşmek dileğiyle iyi çalışmalar dilerim.

Tüm derslerin yazılı sorularına ve  cevap anahtarına ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!