İngilizceOrtaokulYıllık PlanYıllık Planlar

6.Sınıf İngilizce Yıllık Plan

Bu yazımızda ortaokul 6.Sınıf İngilizce Yıllık Plan örneğini paylaşacağız. Yıllık planımızı hazırlarken Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayınlanan İngilizce Dersi Öğretim Programı dikkate alınmıştır. Bu yıllık planı ortaokul 6.sınıfta kullanmak üzere siz öğretmenler için paylaştık. Ayrıca İngilizce dersi bu sınıf düzeyinde üç ders saati okutulmaktadır. Yıllık planın boyutu 42,9 kb olup 3 sayfadan oluşmaktadır. Bu yıllık planı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

6.Sınıf İngilizce Yıllık Plan

 

 

Yıllık planı indirmek için aşağıdaki görsele tıklayınız.İndir

 

 

6.Sınıf İngilizce Yıllık Plan Örnek İngilizce Dil Müfredatı

6.Sınıf İngilizce Yıllık Plan

 

 

İngilizce Dersi Öğretim Programının Genel Amaçları

Günümüz toplumunda ekonomik, politik ve sosyal ilerleme önemlidir. Vatandaşlarımızın uluslararası düzeyde iletişim becerisi ve ingilizce yeterliliği bu süreçte önemli bir faktördür. Anlamlı öğrenmenin gerçekleşebilmesi için kullanılan materyal öğrencilerin günlük yaşamlarıyla ilgili olmalıdır. Bu nedenle Hymes (1972) ve Widdowson (1978) dil öğreniminin bağlam içinde gerçekleştirilmesi gerektiğini ileri sürmüştür. Yani kullanılması gereken kavramlar soyut olarak uygulamak doğru değildir. Bu nedenle günlük konuşmalar sırasında egzersiz yapmak şekliden uygulanması gerekmektedir. Buna göre, ingilizcenin ihtiyaç ve istekleri aktarma aracı olarak rolünü öğrencilere aşılamak için, görüş ve inançların dile getirilmesi, ilişkiler kurulması vb. gibi konularda yeni müfredat modeli dile odaklanmaktadır.

İletişimsel yaklaşım, hedef dilin yalnızca bir iletişim aracı olarak kullanılmasını gerektirmez. Çalışmanın amacı, ancak başkalarıyla etkileşim kurmanın bir yolu olarak; odak noktası mutlaka gramer yapıları olmak zorunda değildir ve dilsel işlevler, ancak dilin etkileşimli bir bağlamda özgün kullanımıyla ilgilidir. Başka bir deyişle, öğrenenler etkileşime girerler. Akranlar arasında veya öğrencilerle öğretmenleri arasında gerçek iletişimi gerektiren aktiviteler yapmak gerekmektedir. Örneğin hazırlanan materyalin provasını yapmak yerine grup olarak bir oyun oluşturmak ve daha sonra bunu sınıf arkadaşlarıyla oynamak daha faydalı olacaktır. Sınıf materyalleri ve öğretim araçları mümkün olduğunca özgün kaynaklardan alınması gerekmektedir. Ayrıca, motivasyon öğrenci başarısı için gerekli olduğundan, müfredatın amaçları öğrencilerin farklı ihtiyaçlarını dikkate alarak İngilizce öğrenmeyi ilgi çekici, merak uyandırıcı ve eğlenceli hale getirmek faydalı olacaktır.

Bu nedenle mevcut müfredatın kapsamını öğrencilerin özellikleri, gelişim dönemleri ve öğrenme stratejileri açısından tanımlamak kritik öneme sahiptir. Müfredat altı ila on üç yaş arasındaki geniş bir yaş dönemini kapsamaktadır ve bu nedenle gelişimsel açıdan bakıldığında müfredatın genç öğrencilere ve ergenlere hizmet etmesi gerekmektedir. Bu iki öğrenci grubu bilişsel ve sosyal özellikler açısından birbirinden önemli ölçüde farklı olduğundan, müfredat bu farklılıkları bağlamlar ve görevler, bilişsel yük, değerlendirme ve değerlendirmenin yanı sıra tür gibi müfredatın tüm yönlerinde dikkate alır. Genç öğrencilere ağırlıklı olarak şarkı söylemelerinin beklendiği bir ‘oyun dünyası’ sağlanır.

 

Müfredatın Uygulanmasına İlişkin Önemli Hususlar

Dil öğrenme ortamının aşağıdaki iletişimsel özelliklerle karakterize edilmesi gerekmektedir:

  • İletişim mümkün olduğunca İngilizce olarak yürütülmektedir.
  • İletişim gerçek anlamın yaratılmasına odaklanır.
  • Öğrenciler tıpkı hedef dil topluluğunda olduğu gibi dinler ve konuşurlar.
  • Öğrenciler gelişen İngilizce becerilerini öğrenmenin her alanında kullanırlar.
  • Öğrenciler görsel ve işitsel materyaller aracılığıyla sürekli olarak İngilizceyle tanışır.
  • Sanat ve el sanatları, TPR ve drama gibi etkinlikler yoluyla dil öğrenmenin keyfi teşvik edilir.
  • Öğrencilere ana dillerine değer vermeleri ve İngilizce yolculuklarında ilerlerken onu gerektiği gibi kullanmanın onaylandığını hissetmeleri öğretilir.
  • L1 (ana dil) kullanımı yasaklanmaz veya tavsiye edilmez, ancak yalnızca gerekli olduğunda (örneğin, karmaşık talimatlar vermek veya zor kavramları açıklamak için) kullanılmalıdır.
  • Öğrenciler, söylediklerini “anlayan” güler yüzlü öğretmenler tarafından desteklenir ve yönlendirilir.
  • Öğretmenler sınıfta ağırlıklı olarak İngilizce (ve gerekirse Türkçe) iletişim kurmak amacıyla bulunurlar.
  • Öğrenmenin odak noktası, müfredat konularını belirli bir süre içinde tamamlamaktan ziyade iletişimi derinleştirmektir.
  • İletişim sırasında akışı aksatmayacak şekilde hatalara müdahale etmeyiniz. Ancak hatalı alanlar öğretmen tarafından not edilmelidir. Daha sonra uygulama ve pekiştirme yoluyla bu hataları düzeltmelisiniz.
  • Öğrenciler bildiklerini pekiştirmek için daha önce işlenen materyallerle sıklıkla karşılaşırlar.
  • Öğrenciler zorlu ancak başarılabilir etkinlikleri tamamlayarak öğrenme konusunda yüksek motivasyon geliştirirler.
  • Öğrenciler okulun geri kalanıyla ve dış dünyayla paylaşmak için materyaller üretirler.
  • Ebeveynleri sürecin bir parçası olmaya teşvik etmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca ebeveyn-çocuk toplantıları aracılığıyla çocuklarının öğrenmesi konusunda güncel bilgiler sağlamalısınız.

Sevgili takipçilerimiz bu sayfamızda 6.Sınıf İngilizce Yıllık Plan örneğini sizlerle paylaştık. Aşağıdaki linkten tüm derslerin yıllık planlarına ulaşabilirsiniz.

Tüm derslerin yıllık planlarına ulaşmak için tıklayınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!